Főoldal » Stresszoldás » Hiperaktivitás és figyelemzavar

Hiperaktivitás és figyelemzavar

Tanulási nehézségekLehetségesnek tartod, hogy viselkedése alapján hiperaktív a gyermeked? Vagy már papírod is van róla hogy az? Mit lehet tenni, hogyan tovább, hogyan lehet segíteni ezen a sokszor szülőnek is tébolyító, energiafaló helyzeten?

Hiperaktív gyermek környezetében sokszor van feszültség, stressz, érzelmi kitörések, kiegyensúlyozatlan családi élet, veszekedések és elkeseredések. De nem kell  hogy mindig így legyen.

Hiperaktivitás és figyelemzavar

A düh, a szorongás, a félelem azok a reakciók amiket ilyen helyzetben tapasztalunk, de ha az ezzel járó stressz feloldódik, máris energikusan és pozitív életszemlélettel tekintünk mozgékony gyermekünkre. A gyermeknél a nem vagyok elég vagy nem vagyok elég jó érzések oldásával foglalkozunk, míg a szülőknek a tehetetlenség, düh vagy elkeseredettség érzésén segítünk. A jelenlegi érzelmi állapot mögött, régebbi traumák is húzódhatnak, ezért foglalkozunk a tanulás során az iskolában-óvodában szerzett negatív élményekkel, melyet egy hiperaktív gyermek biztos hogy megtapasztalt már.

Stresszoldás a segítség!

És mi történik ha oldjuk a stresszt a gyermeknél?

  • Jobban oda tud koncentrálni egy adott feladatra vagy játékra.
  • Könnyebben felismeri a részleteket.
  • Könnyebb neki odafigyelni egy kérdésre és időben választ adni rá.
  • Kitartóbb.
  • Összeszedettebb a napi feladatokban.

És mi a változás, ha a szülő támogatja gyermekét a  fejlődésben úgy hogy ő maga is részt vesz benne?

  • A megszokott tanácsok helyett, melyeket nem biztos hogy használni tudsz a mindennapjaidban, Te magad fogod megoldani a problémás helyzetet magabiztosan és sikeresen.
  • A sokat hallgatott kissé lenéző „miért nem neveled meg rendesen ezt a gyereket” típusú megjegyzések hatására lecsökkent önbizalmad helyreáll és már nem tör le, ha negatív kritika ér.

Ezen felül pedig csodás élmény ha együtt fejlődik a család és megannyi szeretettel teli pillanat érkezik, azok az élmények, amikre 20 év múlva is emlékeztek majd. Ezek azok a pillanatok, melyek egy negatív, szorongó, akadozva fejlődő, néha veszekedésekkel tarkított környezetbe nehezebben lépnek be, mint egy egyetértő, együttműködő, pozitív légkörbe.  Teremts olyan családi életet magad köré amire vágysz. És légy büszke magadra és gyermekedre mert ezt a csodás változást ti magatok hozzátok létre!

Oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

Íratkozz fel hírlevélre!

Így időben tájékoztathatlak a soron következő eseményekről és programokról!

Kövess Facebookon!