Főoldal » Stresszoldás » 3 biztos tipp, hogy a gyermeked sikeres legyen

3 biztos tipp, hogy a gyermeked sikeres legyen

3 biztos tipp hogy a gyermeked sikeres legyenHa azon gondolkodunk, hogy mit is tehetnénk gyermekünkért, azért, hogy sikeressé váljon, valószínűleg ilyen gondolatok tódulnak a fejünkbe, mint kiváló iskola és oktatás, nyelvtanfolyamok, képességfejlesztő tanfolyamok, külföldi tanulmányok.

Amikor gyermekeink felnőtté válnak és mind megkaptak ezek közül annyit, amennyit csak teljesíteni tudtunk, mégis felmerülnek kérdések.

Sikeres gyermekAkadnak olyan életterületek, ahol gyengébben teljesítenek, kinek mi a nehezebb munka vagy magánélet, pénz vagy gyermeknevelés. Mindenkinek lesz valami olyan, ami nehezebben megy.

Itt van pár szabály, amiket követve, óriási ajándékot adhatunk a gyerekeknek, és jó pár lépés előnyt az élet bármely területén. Mindegy hogy a karrierjük szorul segítségre vagy éppen súlyfelesleggel küzdenek, nemhogy kilábalhatnak nehézségeikből, de a siker útjára is léphetnek, ha követik ezeket.

Saját életünkben is használhatjuk az alábbi szabályokat, megtanítva ezzel gyermekeinknek, hogyan is kell ezt csinálni. A gyerekek, mindent lemásolnak és elraktároznak a tudatalattijukban, és ha már ez vitathatatlanul így van, akkor hát tanítsunk nekik hasznosat, olyat amitől boldogak lesznek. És még tandíjat sem kell fizetni érte 😀

1. szabály: Tanítsd meg az önfegyelemre!

Ez hihetetlenül fontos! Ha megtanulja, hogy előbb a kötelező és sokszor nehéz feladatokat kell elvégeznünk szemben a csábító sokkal könnyebb és élvezhetőbb feladatokkal, akkor minden területen nagyot segítettünk neki. Alkalmazhatja ezt otthon a házimunkában is és így máris megszabadultunk mi is több órányi noszogatástól és mérgeskedéstől. Alkalmazhatja suli után a házi feladatok elvégzésénél, így jóval könnyebb lesz elkerülni, hogy a nehezen kivitelezhető matek feladatok, a házik sorának végére kerüljenek, amikor már se kedv se idő nincs a felfogáshoz hát még a gyakorláshoz. Nyilván ez a tantárgy megy majd a legkevésbé a suliban. Hát fordítsuk meg! Vegyük a feladatok elejére a legkevésbé szeretettet. Végezzük el és máris nagyot segítettünk magunkon. Az érzésről nem is beszélve. Kinek volt már olyan hogy vasárnap este összeszorult a gyomra mert eszébe jutott hogy még mindig nem csinálta meg a házit vagy hogy az utálatos tantárgyból nem készült fel a dolgozatra, mert az utolsó percre hagyta? Ennél sokkal jobb érzés, amikor vasárnap délután a sulira sem kell gondolni, mert pénteken délután már mindent megtanultunk és szépen bepakoltuk a táskát.

Ezt már ovis korban el lehet kezdeni, úgy hogy alapösszefüggéseket átadunk. Nem eszünk desszertet ebéd előtt. Először a tápláló ételt esszük meg és csak utána a desszertet. Tudom én, hogy ezt mindenki tudja, de nem volt még olyan hogy hazaérve megettél egy finom sütit vagy csokit mert olyan éhes voltál vagy mert olyan rossz napod volt? Gondolod a gyerek nem látta?  És biztos vagyok benne, hogy figyelsz a hitelességedre, nem hiába hogy ehhez hasonló cikkeket keresel, keresed hogyan is segíthetnél a gyermekednek a legtöbbet. Ez egy nagyon jó példa az önfegyelemre. Mutasd meg neki és tanítsd meg, hogy ellen tudjon állni egy könnyebb, élvezhetőbb dolognak, mint a nehezebbnek! Szerinted a süti után fog még tápláló vacsorát kérni? Szerintem sem.

2.Tanítsd meg a jó szokásokra!

Tanítsd meg kialakítani a jó szokásokat. Egy új szokás elsajátítására 21 napra van szüksége. Mi lehet ilyen szokás?  Például szeretne olvasgatni, de sosincs már rá idő este, külön órák, edzések, tesókért rohangálunk ide-oda tanulni is kell. Alakítsatok ki új szokást! Még a reggeli forgatag előtt hagyjatok neki 20 percet amikor nyugalomban olvasgathat az ágyában. Ha tényleg szeretne olvasni, akkor képes lesz felkelni hidd el. De ha más tevékenységet szeretne csinálni, amire sosincs idő és ő ezt megfogalmazta, hogy milyen jó lenne, ha lenne rá idő akkor hajrá! Ahol motiváció van ott megoldás is!

 3.Tanítsd meg hogy előre kell gondolkodni!

Ennek a legegyszerűbb módja, amikor előző nap este átgondoljuk, hogy mi lesz másnap. Itt a siker kulcsa az, ha listát készítünk a másnap elvégzendő dolgokról. Így elkerüljük azt a pattanásig feszült állapotot, amikor este fél10-kor kiderül, hogy két hete feladtak valami rajzházit és ez most jutott a gyerek eszébe. Nem lesz ilyen! Már az előző nap az eszébe jut amikor átgondolja a teendőit és összeírja, hogy miket kell megtennie másnap. Meglátjátok, hogy rengeteg időt is nyertek. Ha tudod hogy van 5 feladatod és megcsinálod őket akkor marad egy csomó szabadidőd és nem azzal megy el az energiád hogy mit is kellene csinálnom? Vagy azzal, hogy játszom, majd rájövök hogy ezt sem, meg azt sem csináltam meg és jön a pánik, a feladás, meg a rosszabb jegyek. Végül is ugyanazt kell tenni mint amikor összeírod a bevásárló listát, csak ez egy feladat lista. Sikeresnek és büszkének fogod magad érezni!

Csak ezt a három szabályt kell neked és a gyermekednek követni ahhoz, hogy megváltozzon az életetek és máris a siker útjára léptetek. Aki ezt már kiskorában megtanulja, felnőtt korában nem lesz neki nehéz a munkahelyén a legnehezebb feladatokkal kezdeni, minden hónapban önfegyelmet gyakorolva takarékoskodni vagy akár minden nap sportolni az egészsége megőrzéséért.

Sok sikert!

Ha tovább is folytatnád a siker útjának elsajátítását, akkor jelentkezz a hírlevélre és ott információkat kaphatsz arról, hogy siker témában, mikor tartok következő előadást vagy tanfolyamot!

A fotó a jcmckenzie.com oldalról származik.

Oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

Íratkozz fel hírlevélre!

Így időben tájékoztathatlak a soron következő eseményekről és programokról!

Kövess Facebookon!